Ръководства

Какво означава терминът „Вижте приятелство“ във Facebook?

Една функция, която Facebook предлага за улесняване на запомнянето и връщането към взаимодействията, които сте имали с контактите, е страницата „Вижте приятелството“. Тази страница записва и показва само интерактивното съдържание между вас и едно друго лице.

Страници за приятелство

Когато посетите страница за приятелство, виждате всички публикации на стената, коментари, връзки, снимки и друго съдържание, което включва вас и този приятел. Тази функция дава възможност да се видят всички взаимодействия и начини за споделяне на приятелството във Facebook. Хората, участващи в приятелството, могат да видят страницата, както и приятели на тези лица.

Как да получите достъп

Можете да видите страниците за приятелство на вашите приятели по няколко начина. Когато приятел публикува коментар на стената на друг приятел, под коментара се появява връзка с надпис „Вижте приятелството“. След като щракнете върху връзката, ще ви отведе на страницата за приятелство. Под снимката на профила на приятел може да видите и връзка, която да ви отведе до страницата за приятелство. Можете да получите достъп до този тип страница само ако сте приятели с поне едно от хората на снимката и имате разрешение да разглеждате страницата на другия човек.

Съдържание

Когато отидете на страница за приятелство, съдържанието, което виждате, ще зависи от това, което двамата приятели са споделили. Например страницата може да има снимка на профила, която показва и двамата приятели, маркирани в нея. Той също така ще съдържа информация за събития, на които и двамата са отговорили, както и коментари, снимки, публикации на стени и други елементи, които включват и двамата приятели. Той също така показва всички мрежи, от които хората са част.

Загриженост относно поверителността

Въпреки че тази функция се използва от хората във Facebook, други имат проблеми със загрижеността за поверителността, която тя представя. Улеснява хората да видят как точно взаимодействат другите и прави съдържанието им публично. Той също така предоставя информация на приятели на вашите приятели, които може да не искате да имат достъп до съдържанието на вашата страница. Хората, на които сте отказали статут на приятел във връзка с вас, все още могат да разглеждат вашите снимки и друго съдържание, ако случайно са приятели на вашите приятели.